Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WIET KWEKEN: HET KAN OOK GOEDKOOP

| |

WIET KWEKEN: HET KAN OOK GOEDKOOP

Zou jij wel wiet willen kweken, maar vraag je je af of daar niet een grote financiële investering voor nodig is? Bij wiet kweken denken veel mensen aan felle lampen, dure irrigatiesystemen en een overmaat aan meststoffen. Maar wiet kweken kan ook echt goedkoop. Zeker als je gewoon enkele cannabisplantjes voor jezelf wilt kweken. In deze blog lees je hoe je dat aanpakt, zowel binnen als buiten. En wat blijkt, wiet kweken kan goedkoop, vooral als je je focust op biologische teelt en efficiënt met grondstoffen omspringt.

Tips om goedkoop wiet te kweken

Je kunt wiet kweken zo prijzig maken als je zelf wilt, maar gelukkig kan het ook goedkoop. Hieronder vind je handige tips om wiet te kweken met een beperkt budget, zowel voor binnen als voor buiten.

Buiten kweken

Buiten kweken is in principe het zuinigst. Maar ook hier kun je zeker nog veel dingen doen om het kweken zo goedkoop mogelijk te maken.

 

1. Ga biologisch

Bij biologisch kweken denk je waarschijnlijk dat dit juist duurder is (biologisch vlees is toch ook duur?). Maar bij biologisch wiet kweken kun je juist geld uitsparen. Zo staan je planten in de buitenlucht, dus je kunt gebruik maken van regenwater. Dat bespaart op je waterrekening. Zet je de planten in de vollegrond, dan heb je geen potten nodig en kunnen de cannabisplanten ook flink groot worden. Je krijgt dus veel waar voor je geld. Daarnaast zorgt de aarde waar ze in staan ervoor dat de grond rijk is aan microben, waardoor je planten sterk en gezond worden. Vang regenwater op om je planten daarmee water te geven in het droge seizoen.

2. Autoflowering wietplanten kweken

Wil je goedkoop wiet kweken, dan is het een goed idee om te kiezen voor autoflowering wietplanten. Ten eerste zijn deze planten zeer makkelijk in onderhoud: ze hebben weinig voeding nodig. Daarmee bespaar je dus op meststoffen. Ze kunnen praktisch overal tot bloei komen, of je ze nu gewoon in je tuin zet of in een kweektent. Autoflower wiet heeft nog een voordeel: ze zijn niet afhankelijk van de seizoenen. Ze gaan vanzelf na 3 tot 4 weken bloeien en daardoor is het mogelijk om meerdere keren per seizoen wiet te oogsten.

3. Aarde hergebruiken

Wie wel een investering doet en hoogwaardige aarde gebruikt in zijn tuin of potten, kan daar veel voordeel van hebben. Het is de moeite waard om deze aarde opnieuw te gebruiken. Je doet er dan wel goed aan om deze aan te vullen met nieuw materiaal. Dit is goed voor de drainage, beluchting en textuur van de bodem. Je planten hebben op die manier nieuwe voeding en jij hebt hiermee weer geld uitgespaard.

4. Duurzaam te werk gaan

Duurzaam kweken betekent niet alleen milieuvriendelijk kweken, maar ook geld besparen. En daar gaan we natuurlijk ook voor. In plaats van meststoffen, kun je compost gebruiken. Hiervoor heb je een compostbak nodig en als je daarin je biologische afval in doet (zoals theezakjes, voedselresten en dergelijke) kun je dit composteren. Dit gebruik je vervolgens als extra voeding voor je cannabisplanten. Andere oplossingen zijn het gebruik van grijs water om de planten water te geven in drogere maanden. Dit is het (niet vervuilde) water uit je huishouden, zoals afwaswater en douchewater. Zo kun je op verschillende manieren geld besparen.



Goedkoop binnen wiet kweken

Planten die binnen staan hebben wat meer zorg nodig dan buiten. Dat is logisch: alle kweekartikelen zoals voeding, licht en lucht moet je zelf bij je planten zien te krijgen. Maar dat kan ook goedkoop. Hieronder vind je tips om de binnen wiet kweken zo goedkoop mogelijk te doen.

1. Wietplanten trainen

Als je wietplanten hun gang laat gaan, groeien ze volgens hun eigen natuur. Door te trainen en te trimmen ga jij de groei sturen, waardoor je efficiënter gebruik kunt maken van licht en lucht. Dit helpt om de opbrengst van je planten te vergroten. Er zijn verschillende methodes die je toe kunt passen, van simpel tot ingewikkeld. Low stress training kunnen ook beginners snel onder de knie krijgen. Technieken als fimmen en supercropping vragen meer vaardigheden en zijn geschikt als je meer ervaring met kweken hebt.

2. Microkweek

Voor thuis cannabis kweken heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig. Een goede optie om geld te besparen is het toepassen van microkweek. Dan houd je de planten klein en je kweekt ze bijvoorbeeld in een kast. Bedek de wanden met wit plastic om het licht te reflecteren, zodat je planten meer kunnen opnemen.

3. Gebruik LED verlichting

Wat veel stroom verslindt bij de binnenkweek is de verlichting. Die heb je wel nodig en er worden vaak HID lampen gebruikt (HID staat voor High Intensity Discharge). Deze lampen kosten niet zoveel bij aanschaf, maar verbruiken erg veel stroom. Daarbij komt dat ze ook nog veel warmte afgeven, want in kleine ruimtes niet handig is. LED verlichting is duurder in aanschaf, maar is zo zuinig dat dit zich snel terugverdient.



4. Water besparen met regenwater

Ook voor de binnenkweek is regenwater geschikt. In ons land valt er elk jaar behoorlijk wat naar beneden, dus het is een goed idee daar gebruik van te maken. Zorg dat je het kunt opvangen en gebruik het om je planten te bewateren. Hiermee kun je op je waterkosten besparen.

Iedereen kan goedkoop wiet kweken

Zit jij niet zo ruim in de slappe was? Als je wiet wilt kweken hoeft dat echt geen probleem te zijn. Met bovenstaande tips kun je aan de slag, om toch die mooie plantjes te krijgen en een prachtige oogst binnen te halen. Je hebt voor de wietkweek geen bijzondere en dure materialen nodig. Begin dus vandaag nog, met een paar goede autoflower zaden of kijk bij onze top 20 van outdoor zaden. Zoek je nog goede kweekspullen, ook die hebben we op voorraad.

Meer informatie over het kweken van cannabis? Klik aub hier!