Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE KWEEK IK PSILOCYBINE PADDO’S IN DE BUITENLUCHT?

HOE KWEEK IK PSILOCYBINE PADDO’S IN DE BUITENLUCHT?

Wanneer je op een zonnige herfstmiddag door het bos wandelt zie je ze overal, paddenstoelen. In alle vormen en maten schieten ze de grond uit. Hoe tof als jij buiten een plekje hebt waar je eigen gekweekte psilocybine paddenstoelen groeien? In dit artikel leggen we je graag uit wat het verschil is met het binnen kweken van paddo’s, welk stappenplan je moet volgen als voorbereiding en wat je moet doen voor de grootste garantie op een succesvolle oogst.

Binnen kweken versus buiten kweken

Sinds 2008 is de verkoop van magische paddo’s door smartshops verboden. Het zelf kweken van paddo’s is echter niet verboden! Vandaar dat het veelvuldig gedaan wordt en er tegenwoordig handige tools zijn die het zelf kweken van paddo’s zo eenvoudig mogelijk maken. Denk hierbij aan zogenaamde kant-en-klare growkits en kweeksets.

Het grootste deel van de kweeksets zijn echter ingesteld op het binnen cultiveren van paddo’s en maken gebruik van graankorrels als substraat. Graan bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen voor de schimmel, waardoor het een geweldig medium is. Dit werkt echter alleen in een zeer hygiënische omgeving waar de kans op kruisbestemming klein is. Binnenshuis kan je zo’n omgeving wel bewerkstelligen, maar buitenshuis wordt dat erg lastig. Vanwege de hogere kans op bacteriën en ziekteverwekkers is er een speciale kweekset voor wanneer je paddo’s buiten wilt laten groeien.



Waar moet je op letten als je buiten een kweekplek zoekt?

Let allereerst extra goed op waar de meeste paddenstoelen groeien. Op soortgelijke plekken zullen jouw eigen magische paddenstoelen het beste gedijen. Deze plekken bevatten vaak de volgende eigenschappen: 

  • Indirect daglicht

Paddo’s houden van het zonnetje, maar willen ook niet langdurige in de brandende zon staan. Het beste is een plek met indirect zonlicht, een ietwat beschaduwde plek zonder dat het te donker is.

  • Grens van beboste gebieden

Wilde paddenstoelen zoeken vaak de grens van beboste gebieden op. De plek waar grassen en struiken samenkomen.

  • Glooiingen en greppels

Heb je een plekje gevonden aan de grens van een bebost gebied? Kijk dan ook uit naar greppels en glooiingen. Op deze plekken is het vaak vochtig en dat is voordelig voor de groei van het mycelium.

  • Toegankelijkheid

Misschien erg logisch, maar zorg ervoor dat jij je kweekplek makkelijk kunt bereiken. De magische paddenstoelen kunnen al in één nacht tijd supersnel groeien. Het is daarom zeer belangrijk dat je rondom de oogsttijd iedere dag bij je kroost gaat kijken.



Benodigdheden 

Heb je de ideale plek in je tuin of in een bos dicht bij je huis gevonden? Dan kan je aan de slag! Zorg allereerst dat je de juiste benodigdheden in huis hebt:

  • Een zak van 10 liter met kleine beukenhoutsnippers, grootte +/- 5mm. Deze zijn verkrijgbaar bij dieren en tuinwinkels
  • Een bruine kartonnen doos, max diepte 15 cm (30 x 30 x 15 cm)
  • Een plastic bak van 1 liter
  • Een liter aarde (optioneel)
  • Graszaden (optioneel)

Het klaarmaken van de buitenkweek

Zoals met alles in het leven zijn er meerdere manieren om de buitenkweek klaar te maken en te bewerkstelligen. In dit artikel gaan we ervan uit dat je gebruik maakt van een outdoor growkit, zoals de Azurescens Outdoor Growkit beschikbaar in onze Mushroomshop.

Let op! Deze paddosoort is relatief makkelijk te kweken, maar is qua effecten erg sterk! Het gebruik van deze paddo’s is daarom niet aan te raden voor beginnende psychonauten.
 

Stappenplan voor het buitenkweken van paddo’s

Het meeste werk zit in de voorbereiding van je buiten kweekplek en het maken van je eigen substraat! Heb je dit goed en nauwkeurig gedaan? Dan kan je genieten van twee tot drie oogsten in één jaar. Uiteraard komen de paddenstoelen in principe elk jaar weer opnieuw op.

Ben je klaar om je eigen magische plek te creëren? Volg dan onderstaand stappenplan:

Stap 1: Neem een ​​plastic bak van 1 liter (met deksel) en vul deze tot 2/3 met houtsnippers. Vul daarna de container met kokend water.

Stap 2: Laat de bak met ondergedompelde houtsnippers een nacht staan (of 12 uur) en tap vervolgens het water af.

Stap 3: Was nu grondig je handen (een goede hygiëne is extreem belangrijk om besmetting van je growkit te voorkomen). Open de growkit en breek het mycelium voorzichtig met bijvoorbeeld een vork.

Stap 4: Voeg de inhoud van de growkit toe aan de vochtige houtsnippers in de plastic bak. Gebruik bijvoorbeeld een schone vork om het mycelium en de houtsnippers gelijkmatig te verdelen.

Stap 5: Eenmaal gemengd en verdeeld, bedek het met een laag nat karton. Gewoon bruin karton is het beste. Plaats het deksel losjes op de bak, zodat het mycelium wordt beschermd tegen stof, maar toch kan ademen. Zonder lucht zal het mycelium niet groeien.

Stap 6: Laat de plastic bak ongeveer een maand op kamertemperatuur in een schone, stofvrije ruimte staan, zodat de houtsnippers volledig kunnen worden ingeënt. U weet wanneer het volledig is ingeënt, omdat de inhoud wit is geworden. Uw substraat is nu klaar voor buitengebruik.

Stap 7: Giet de rest van je houtsnippers in een grote emmer of iets dergelijks en dompel ze onder in kokend water. Je kunt ook een grote pan gebruiken en deze op het vuur zetten.

Stap 8: Laat de houtsnippers een nacht in het water staan. Als je klaar bent, laat je het water weglopen.

Stap 9: Was je handen opnieuw en vul je kartonnen doos met zowel je houtsnippers gekoloniseerd door mycelium als je vochtige houtsnippers.

Stap 10: Neem een ​​schone vork of iets dergelijks en meng alles gelijkmatig.

Stap 11: Begraaf de (open) kartonnen doos op een schaduwrijke plek onder een struik of boom. Ideaal zou zijn om na het begraven van de doos, een toplaag van 1 cm vochtige aarde toe te voegen met graszaadjes erover.

Wanneer beginnen met kweken en wanneer oogsten?

Het beste is om je paddo buitenkweek te starten tussen eind maart en begin juni. Nadat de plek helemaal klaar is gemaakt, laat je de kweekplek zes maanden met rust. In die tijd koloniseert het mycelium alle houtsnippers. Afhankelijk van de paddosoort en het klimaat waarin je leeft kan je de paddo’s in de maanden november t/m januari gaan oogsten.

Buiten kweken heeft voor- en nadelen

Het is zeker mogelijk om je eigen paddo’s buiten te kweken, maar hier zitten voor- en nadelen aan. Je hebt veel minder invloed op de omgeving, waardoor de kans op besmetting van een andere schimmel veel groter is. Heb je echter een plekje gevonden die alleen bewoond wordt door jouw eigen magische paddo’s? Dan kan je hier meerdere oogsten en zelfs meerdere jaren plezier van hebben! Heb je niet veel verstand van het kweken van psilocybine paddo's? Dan adviseren wij een indoor growkit aan.