Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WANNEER BEGIN JE MET HET GEVEN VAN VOEDING AAN JE CANNABIS OUTDOOR PLANT?

| |

WANNEER BEGIN JE MET HET GEVEN VAN VOEDING AAN JE CANNABIS OUTDOOR PLANT?

Een relevante vraag voor de outdoor kweker: wanneer is het slim om te beginnen met het geven van voeding aan je cannabis plant? Want dat deze voeding nodig heeft om optimaal te kunnen groeien, is een feit. Je moet wat die voeding betreft wel weten wanneer, hoeveel en wat. De antwoorden op deze vragen, hangen af van de leeftijd van jouw plantjes. Daarom hier een handig overzicht. Lees hier al onze voedingstips voor jouw outdoor wiet en geef je cannabisoogst een vliegende start!

Heeft een outdoor plant altijd voeding nodig?

Je hoeft niet per se jouw outdoor cannabis planten van voeding te voorzien. Met een beetje water zouden ze het ook kunnen redden. Maar net als bij andere planten geldt ook voor wiet dat ze veel mooier en gezonder worden wanneer ze op de juiste momenten van de juiste voeding worden voorzien.

Het begin: van zaadje tot zaailing

Nadat je jouw outdoor cannabis zaden hebt geplant, is het even afwachten geblazen. In de eerste levensfase redt de plant zichzelf. De bodem en het zaadje zijn voorlopig genoeg. Het is in dit stadium amper een plant te noemen, slechts een zaadje dat moet gaan ontkiemen. De enige ‘voeding’ die het op dit punt nodig heeft, is een vochtige omgeving, duisternis, de juiste temperatuur en geduld. Het zal een paar dagen duren voordat jouw zaadjes zijn ontkiemd, en daarmee klaar zijn om geplant te worden. Tot die tijd zal extra voeding het zaadje geen goed doen, dus maak je daar vooral niet druk om.

Lees hier alles over de beste manier om cannabis zaden te doen ontkiemen.




Wanneer de eerste voeding voor je outdoor cannabis planten?

Na 3 weken tot een maand krijgen de plantjes meer vorm en zullen er een paar blaadjes te zien zijn. Op dit moment kun je jouw zaailingen eventueel van hun eerste voeding voorzien. Zo komen ze deze groeifase gezond door. Laat de keuze voor voeding ook afhangen van hoe de plant eruitziet. Hebben de bladeren een te lichte kleur, en groeit de plant niet zo hard als je zou mogen verwachten? Dan zijn extra voedingsstoffen geen overbodige luxe.

Belangrijkste in deze fase is echter dat de plantjes voldoende licht krijgen. Zeker wanneer het buiten niet lang genoeg licht is, is dit een punt van aandacht. Zorg voor minstens 14 uur daglicht bij het kweken van outdoor wiet; dit is vanaf eind april geen probleem.

Overpotten naar grotere pot: wortelstimulator

Op het moment dat je de kleine plantjes gaat overzetten in een grotere pot, kun je kiezen voor het geven van wortelstimulator. Dit helpt de plant gezonde en solide wortels te ontwikkelen. Die wortels heeft hij nodig om voedingsstoffen te kunnen opnemen.

Groeifase: extra kalium

Wanneer de groeifase van jouw outdoor cannabis plant is aangebroken, kun je een begin maken met speciale voeding. In deze periode heeft de plant namelijk extra kalium nodig. Let op de bladeren van de plant: slaan ze gelig uit, dan krijgt deze te weinig frisse lucht of kalium.

Bloeifase: extra kalium en fosfor

Wil je alles halen uit de bloeifase, dan kan de plant vaak wel wat extra voeding gebruiken. In deze fase draait het vooral om fosfor, stikstof en kalium.

 



Alles-in-één outdoor cannabis voeding

Voorzie jezelf van een zorgeloze kweek met onze kits met alle basisvoeding voor één sterke oogst. Handig wanneer je geen idee hebt welke voeding je wanneer dient te geven aan je outdoor cannabis plant. Ga bijvoorbeeld voor de 100% Natural Plagron Top Grow Box. Volg simpelweg de gebruiksaanwijzing en geef je plant wat het nodig heeft, op de juiste momenten. 

Meer tips nodig voor kweek en voeding van je outdoor wiet?

Wanneer je het serieus wilt aanpakken met het kweken van outdoor cannabis en je planten van de optimale voeding wilt voorzien, raden we je aan om de literatuur even in te duiken en je van de beste basismaterialen te voorzien. Hier een paar tips: