Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ALLES DAT JE MOET WETEN OVER LSD

| |

ALLES DAT JE MOET WETEN OVER LSD

LSD, kort voor lyserginezuurdi-ethylamide, is een zeer sterke hallucinogene drug. LSD staat bekend om de lange en intense trip die je ermee kunt beleven, hoewel dat laatste vooral van de dosis afhangt. Het is in staat om je realiteit flink te veranderen. Vandaar ook de liefkozende bijnaam ‘Alice’, naar Alice in Wonderland. Onderschat deze drug dus niet! Lees er hier alles over. Wat moet jij over LSD weten voordat je er aan begint?

Wat is LSD en hoe neem je het?

LSD wordt meestal ingenomen in de vorm van kleine papieren vierkantjes; zegels of blotters genoemd. Deze zijn gedrenkt in een vloeistof waarin de LSD is opgelost. Het kan ook worden gevonden in de vorm van pillen, capsules of vloeibare druppels, maar dit is zeldzamer dan zegels.

De gebruikelijke dosering varieert van 50 tot 200 microgram, hoewel sommige gebruikers hogere doses nemen voor een nog intensere ervaring. Zeker wanneer er sprake is van tolerantie voor het middel, is een portie van twee zegels niet zo gek. Je kunt ook microdosen met LSD. Net als bij het microdosen met paddo’s en truffels, neem je in dit geval 5%-10% van een normale dosis. De voordelen zouden hetzelfde moeten zijn als bij microdosing van psilocybine: een betere focus en als je mazzel hebt meer waardering voor het leven.

lsd

De korte geschiedenis van LSD

LSD is in een lab geboren, en daardoor is het nog niet heel oud. Trippen deden wij mensen natuurlijk al wel duizenden jaren terug op paddo’s en dergelijke. Maar LSD werd pas voor het eerst gesynthetiseerd in 1938 door de Zwitserse chemicus Albert Hofmann. De echte populariteit onder het publiek kwam pas in de jaren ‘60. Later kwam het middel in beeld als potentiële hulplijn om van trauma’s en depressies af te komen. Tot in de jaren ‘80 werd er nog onderzoek gedaan naar deze drug - toen mocht het nog. Anno nu is het niet een van de meest populaire drugs: zo’n 2% van de Nederlanders heeft het überhaupt ooit gebruikt. Ook goed om te weten is dat dit middel op Lijst 1 van de Opiumwet staat. Oftewel: handel en bezit zijn bij wet verboden. Onder invloed zijn van LSD is dat echter níet. Geen angst voor de politie wanneer je aan het trippen bent dus.

Hoe werkt LSD? Deze effecten kun je verwachten

Na inname begint LSD meestal het binnen 30-60 minuten te werken. De effecten kunnen tot 12 uur aanhouden, dus houd daar zeker rekening mee in je planning. Haal bijvoorbeeld ook genoeg eten voor tijdens en na de trip in huis, zodat je niet al hallucinerend of moe nog naar de supermarkt moet of met een bezorg-app hoeft te struggelen.

De effecten van LSD worden vaak beschreven als vrij intens, zeker wanneer de dosis hoog is. Ze kunnen echter variëren van persoon tot persoon; dit hangt onder andere af van je gevoeligheid. En ook die kan bij één persoon verschillen door de tijd heen. Sommige mensen worden extra creatief en associatief van dit middel, dus speel daar vooral op in. Letterlijk, als je wilt: leg knutsel- en tekenspullen klaar en bedenk van tevoren een paar speelse activiteiten om je innerlijke kind in je naar boven te halen. Wat ook een bekend effect is van deze drug: je voelt je meer verbonden met de wereld om je heen, en vooral de natuur en de kosmos. Zoek wanneer je je veilig voelt (en je niet te hard tript) vooral even de buitenwereld op en leg verbinding met de bomen. 12 uur is een lange zit. Neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen wat betreft het einde van je trip. Het is bijvoorbeeld slim om een (nuchtere) tripsitter te hebben die diens koppie erbij houdt tijdens de trip en je kan begeleiden tijdens de ervaring.

Kan het negatieve effecten hebben?

Weet ook dat, net als bij andere psychedelica, LSD je stemming kan uitvergroten. Ben je gestresst of depressief, dan is het niet per se een slim idee om hierop te gaan trippen. Hoewel LSD vaak wordt geassocieerd met positieve ervaringen, kan het dus ook negatieve effecten hebben. Sommige mensen ervaren gevoelens van angst, paranoia, paniek, verwarring, dipjes en (heel soms, gelukkig) psychotische symptomen. De effecten van LSD worden sterk bepaald door de omgeving en de gemoedstoestand waarin jij je bevindt. Trip dus vooral in een vertrouwde omgeving, inclusief de mensen om je heen. Wil je voorkomen dat je een slechte ervaring hebt? Lees dan dit artikel over een bad trip voorkomen. LSD is trouwens niet verslavend en veroorzaakt geen fysieke afhankelijkheid.

tripping

In hoeverre lijken yopo, ololiuqui, Hawaiian baby woodrose en morning glory op LSD?

Yopo, ololiuqui, Hawaiian baby woodrose en morning glory zijn allemaal planten die psychedelische effecten kunnen veroorzaken die op die van LSD lijken. Denk aan visuele effecten, een andere perceptie van de werkelijkheid, tijd en ruimte, verhoogde gevoeligheid voor zintuiglijke prikkels en veranderingen in het bewustzijn. Hoewel ze vergelijkbare effecten kunnen hebben, kunnen de intensiteit en duur van de ervaring verschillen tussen deze planten en LSD. Ben je fan van LSD en toe aan wat afwisseling? Probeer deze varianten van Alice dan gerust eens uit!