Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KARMAPUNTEN SCOREN: EEN ZUIVER LEVEN VOLGENS DE WETTEN VAN KARMA

KARMAPUNTEN SCOREN: EEN ZUIVER LEVEN VOLGENS DE WETTEN VAN KARMA

Karma is een begrip dat iedereen wel kent. Door iets goeds te doen, scoor je karmapunten. ‘Fout’ gedrag is dan weer slecht voor je karma. De filosofie achter karma is dat acties gevolgen hebben. Hoe het precies werkt, is vastgelegd in 12 wetten van karma. Lees hier alles over deze principes en hoe je ze toepast. Enne… of je er nu in gelooft of niet: je bent het er vast mee eens dat de wereld een stuk mooier zou zijn wanneer iedereen volgens deze filosofie zou leven. Bovendien vind je je vast een mooier mens wanneer je bewuster volgens de karma-wetten leeft. Doe er dus je voordeel mee!

Wat is karma?

Het woord ‘karma’ is afkomstig uit het Sanskriet, een duizenden jaar oude taal uit India. Als concept is het afkomstig uit onder andere het boeddhisme en hindoeïsme. Het betekent letterlijk ‘acties’. Het Cambridge-woordenboek omschrijft karma als ‘de kracht die voortkomt uit iemands daden in één leven en die invloed heeft op wat er in toekomstige levens met hem gebeurt’ en ‘een situatie waarin dingen met iemand gebeuren als gevolg van hun eerdere acties, of de kracht die ervoor zorgt dat dit gebeurt’. Lang verhaal kort: karma straft en beloont je gedrag in je huidige of een volgend leven. Jouw acties hebben volgens deze filosofie gevolgen, dus beter gedraag je je!

De 12 wetten van karma

Er zijn in totaal 12 universele karma-wetten. De eerste is eigenlijk de belangrijkste, maar om ‘goede karma’ te hebben, volg je het liefste alle wetten bewust op.

1. Oorzaak en gevolg

De wet van oorzaak en gevolg is de kern van het concept karma. Wat je doet, heeft gevolgen voor jou. Een leefregel die onder deze wet valt, is bijvoorbeeld “Wees lief voor een ander, dan zul je liefde ontvangen”. Maar ook veganisme kan je zien als leven volgens deze wet.

2. Creatie

De wet van creatie vertelt je dat je in actie moet komen wanneer je wil dat jou goede dingen overkomen. Niet passief afwachten tot het geluk je toe komt waaien; zo werkt het niet. Iets met zaaien en oogsten

3. Nederigheid

Accepteer dat je huidige situatie het gevolg is van jouw vroegere daden, stelt de wet van nederigheid. Mensen als Donald Trump hebben lak aan deze wet; die doet immers nooit iets verkeerd…

4. Groei

Wil je iets betekenen voor de wereld, begin dan bij jezelf. Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen. Persoonlijk groeien kan op verschillende manieren: van een Vision Quest tot therapie, mindfulness, compassie beoefenen, veganisme, cursussen en bewuster psychedelisch trippen.

5. Verantwoordelijkheid

Je bent zelf verantwoordelijk voor wat jou ‘overkomt’ in het leven. Zoek niet naar een externe oorzaak voor jouw issues en schiet niet in de slachtofferrol.

6. Verbinding

Alles in je leven is met elkaar verbonden. Je verleden, heden en toekomst beïnvloeden elkaar en maken jou tot de mens die je nu en in de toekomst bent. Van trauma tot opleiding en levenslessen; je kunt dit heel breed zien.

7. Focus

Focus je op één ding tegelijk, ook wat betreft waarden. Heb bewust aandacht voor liefde en het goede, dan verdwijnt het kwade als vanzelf naar de achtergrond.

8. Geven en gastvrijheid

Voed je waarden actief. Doe bijvoorbeeld vrijwilligerswerk met een doelgroep die je een warm hart toedraagt.

9. Hier en nu

Leef in het hier-en-nu om meer rust en positiviteit te ervaren. Focus vooral niet op het verleden: dat is geweest en zorgt voor onnodige stress. Meditatie kan het gevoel van in het hier en nu leven versterken.

10. Verandering

De wet van verandering is makkelijk: als jij niks verandert, verandert er ook niks.

11. Geduld en beloning

Consistentie en geduld is wat jou in de toekomst resultaten zal opleveren. Geef dus niet te snel op als je niet gelijk een doel hebt behaald. Wacht af en blijf zaaien, dan zal karma je op den duur belonen.

12. Betekenis en inspiratie

Wie je ook bent, je hebt altijd iets van waarde toe te voegen aan de wereld en anderen op een manier inspireren. Ga op zoek naar jouw actieve bijdrage aan een mooiere wereld.