Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ONMISBAAR IN JE KEUKEN: DEZE KRUIDEN EN SPECERIJEN ZIJN SUPER GEZOND

ONMISBAAR IN JE KEUKEN: DEZE KRUIDEN EN SPECERIJEN ZIJN SUPER GEZOND

De natuur zit bomvol gezonde plantjes en kruiden die je lijf en brein kunnen opkikkeren. Sommige zijn nog superlekker ook. Met die spices kun je dus niet alleen je maaltjes een extra smaakbeleving geven, maar bijvoorbeeld ook je immuunsysteem versterken, ontstekingen remmen, je geest kalmeren en je algehele gezondheid verbeteren.

Lees hier welke onmisbaar zijn in jouw kruidenrekje en maaltijden. Met deze supergezonde kruiden en specerijen haal je het beste uit beide werelden in je keuken!

Kurkuma: het gele goud onder de gezonde kruiden

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een feloranje gekleurde specerij met een wormachtige vorm. De actieve stof in kurkuma, curcumine, heeft heel krachtige, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Ben je altijd ziek, dan is kurkuma iets dat je immuunsysteem een opkikker kan geven. Het is oprecht een wonderknolletje, net als z’n broertje gember overigens. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat kurkuma kan helpen bij onwijs veel klachten en aandoeningen. Bijvoorbeeld bij het verminderen van pijn, een betere spijsvertering en het beschermen tegen verschillende ziekten. Maar het kan ook helpen bij spierherstel na een zware training. Wat ook duidelijk is geworden uit wetenschappelijke studies, is dat kurkuma veel beter wordt opgenomen wanneer je het samen inneemt met zwarte peper. Daarom vind je deze combo in onze Curcumin & Turmeric Complex.

Koken met kurkuma kan natuurlijk ook gewoon! Maak een lekkere curry of gooi het door je chaithee, samen met een scheutje havermelk. Je kunt ook shotjes maken van kurkuma. Pas wel op je kleren en aanrecht, want dit worteltje kan intense oranje vlekken achterlaten.

Ga voor gember

Ook gember is supergezond en zou eigenlijk niet in je rekje met kruiden en specerijen moeten ontbreken. Of in je fruitmand natuurlijk. Je kunt het in poedervorm kopen, maar ook vers gebruiken. Net als kurkuma wordt de gemberknol al vele eeuwen gebruikt in de traditionele geneeskunde om ontstekingen en pijn tegen te gaan. Het blijkt ook heel goed te helpen bij misselijkheid. Ben je weleens misselijk tijdens het trippen, haal dan gember in huis. Maak er een sterke thee van of eet een schijfje rauw, als je tegen pittig kunt.

Knoflook: de supergezonde smaakmaker om mee te koken

Knoflook is voor veel mensen een standaard ingrediënt in de keuken, vers of tussen de potjes met kruiden. Maar het is ook een krachtig medicijn! Knoflook heeft antibacteriële, schimmelwerende en virale eigenschappen. Het kan helpen bij allerlei klachten: van het verlagen van de bloeddruk en cholesterolgehalte tot het risico op hartziekten. Deze goddelijke plant wordt al duizenden jaren gebruikt in onder andere India en het Oosten; de eerste tekenen van knoflook als medicijn dateren van 5000 jaar terug.

De aanbevolen dosis knoflook per dag moet te halen zijn als je ervan houdt: 1-2 teentjes verse knoflook per dag is voldoende. Voeg het toe aan dressings, sausjes, soepen, groentewok, ovenschotels, curry’s en tosti’s. Ook lekker: gaar een hele bol knoflook in de oven totdat de teentjes lekker zacht zijn. De smaak wordt dan minder intens en pittig, waardoor je er veel meer van kunt eten.

Kaneel: populairste gezonde specerij

Wist je dat kaneel de meest gebruikte specerij ter wereld is? En dan is het ook nog eens hyper gezond! Voeg kaneel toe aan je koffie, thee, havermoutje, curry, bakje fruit, toetjes en baksels. Kaneel is goed voor elk. Zeker als je gezond wilt worden of blijven. Zo kan het helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en ontstekingen en bacteriën remmen. Wil je eens origineel gezond snuiven met kruiden en specerijen? Dan is Herbal Speed Energizer een aanrader!

Meer gezonde kruiden die minder lekker smaken

Naast al die lekkere gezonde kruiden en specerijen zijn er nog véél meer plantjes die goed zijn voor je gezondheid. Helaas zijn deze niet altijd even smakelijk, dus ermee koken zouden we afraden. Wel zijn ze super healthy, om elk zo hun eigen redenen. Ben je op zoek naar kruiden voor meer energie? Ga dan voor bijvoorbeeld Ginkgo Biloba of Guarana. Moet je juist tot rust komen en beter slapen, dan zijn er ook kruiden die de nachtrust bevorderen en je brein kalmeren. Valeriaan bijvoorbeeld. Moet je kleine heer het langer uithouden in bed, dan kan onder andere ginseng helpen bij jouw erectieproblemen.