Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WELKE PSYTRANCE FESTIVALS MAG JE NIET MISSEN DIT JAAR?

WELKE PSYTRANCE FESTIVALS MAG JE NIET MISSEN DIT JAAR?

De beste muziek, de meest geestverruimende sfeer, dansen en feesten tot de zon weer opkomt: als jij van muziek en psychedelica houdt moet je dit jaar wel op een van deze Psytrance festivals geweest zijn. In Europa worden deze zomer overal geweldige festivals georganiseerd. We zetten hieronder de beste en meest bijzondere voor je op een rijtje.

 

De beste Psytrance festivals van 2024

Solstice Festival

Voor het Solstice Festival hoef je niet ver te reizen. Op 15 juni 2024 wordt dit dans- en muziekfeest georganiseerd in Ruigoord bij Amsterdam. Hier vier je de langste dag van het jaar met muziek en dans. Afgelopen jaren kon je je uitleven bij het Solar hoofdpodium, maar nu is er nog een tweede dansvloer toegevoegd, waar nog meer verschillende soorten psychedelische muziek gedraaid zal worden. Ben je moe gedanst en wil je even chillen? Ook dat kan in de Chill-out Polaris. In de Line up staan o.a. Hatikwa, Scorb, Dickster, Flegma en Bitkit. Een geweldig festival zo dicht bij huis, dit moet je niet missen!

  • Zaterdag 15 juni 2024
  • van 12:00 – 01:00
  • Ruigoord (buiten)
  • Prijzen: Kaartjes voor 1 dag €35, met Afterparty €52,50

Antaris Project

Het Antaris Project is een van de langstlopende Psytrance festivals ter wereld. Het is de moeder van de Duitse muziekfestivals. Het trekt elk jaar duizenden bezoekers. Antaris staat voor vrede en eenheid, waarden die wel vergeten lijken in deze huidige tijden. Het hoofdpodium dat al 25 jaar meegaat, echoot nog na van de opgewekte ritmes van eerdere jaren. Nu komen er weer internationale artiesten van hoog niveau spelen.

Je hoort hier een mix van progressieve, psychedelische en old-school trance. Er is ook de Chillout area, waar je je zintuigen tot rust kunt laten komen. Hier kun je opgaan in de zachtere klanken van dub, ambient en deep house. Verderop vind je de Spiritual Circle, wat een oase van rust is. Je kunt hier jezelf verder ontdekken en je lichaam nieuwe energie geven met yoga en Tai Chi workshops. Het is zelfs mogelijk een ontspannende massage te krijgen. In de line up staan o.a. Burn In Noise, Dickster, Catfish & Phil, Atia, 1200 MICS en Dekel.

  • 12 tot 15 juli
  • Gollenberg, Duitsland
  • Prijzen van €145 tot €185 (inclusief kampeerplaats)

 

Burning Mountain

Wil je echt een paar dagen opgaan in een psychedelische ervaring, dan is het Burning Mountain Festival wat voor jou. In Zernez, Zwitserland verblijf je vier dagen in hogere sferen. Hier worden kunst en muziek gecombineerd en de effecten worden nog versterkt door de aanwezigheid van de magische Zwitserse alpen. Al jaren staat dit festival bekend om zijn geweldige line ups. Je hoort hier de beste progessieve psytrance van over de hele wereld, zoals Fabio Fusco, Cheeky Jojo, Ghost Rider, D-Nation, Guiseppe, Collective Dream en Avalon.

  • 27 tot 30 juni
  • Zernez, Zwitserland
  • Prijzen: €176,19 (inclusief kampeerplaats)

 

Noisily Festival

Bij Leicestershire in Engeland, in de Coney Woods, wordt elk jaar het Noisily Festival gehouden. Hier treden verschillende artiesten op, niet alleen muzikanten, maar ook dansers, kunstenaars en performance artists. In de prachtige bossen kun je 4 dagen lang genieten van psytrance, house, techno en bassline, te midden van innovatieve kunst, boeiende workshops en surreële uitzichten. Ook zijn er gezellige bars en podia. Noisily is een holistisch festival waar je je geest, lichaam en ziel weer kan opladen. Hier wordt de psychedelische cultuur uitgebreid in het zonnetje gezet. Artiesten die er optreden zijn o.a. Ida Engberg, Township Rebellion, Audley, 4D live en System 7.

  • 11 tot 15 juli
  • Leicestershire, Engeland
  • Prijs: €256,99 (inclusief kampeerplaats)

 

Waldfrieden Wonderland

Een van de bekendste festivals in Europa is Waldfrieden Wonderland. Het wordt dan ook al gehouden sinds 1997. Voor Nederlanders is het vrij dichtbij, het vindt namelijk plaats in de bossen vlakbij Osnabrück in Duitsland, vlak over de grens. Elke zomer dompelen mensen zich onder in het Woud, dat voor dit festival wordt omgetoverd in een sprookjesbos, waar alles mogelijk is. Er treden verschillende DJ's op, maar er zijn ook artiesten, yogi's en sjamanen om je op je weg naar hogere sferen te begeleiden. Er zijn vier podia, waar alle genres van psychedelische muziek aan bod komen. Luister bijvoorbeeld naar muziek van Altruism, Douady Rabbits, Nocturnes Creatures, Place of Error, Cosmic Playground en Azrin.

  • 25 tot 28 juli
  • Stemwede, Duitsland
  • Prijs: €149 (Kampeerplaats inbegrepen)

Insomnia Festival

Ben jij bereid wat verder te reizen voor een geweldig festival? Dan kun je deze zomer naar Portugal, São Gião. De laatste dagen van de zomer komen psytrance enthousiasten naar dit driedaagse extravagante muziekfestival. Er zijn niet zomaar gewoon wat optredens, maar je zult hier een buitenaardse ervaring krijgen die je nog lang zal bijblijven. Vaak zien mensen dit festival als niet alleen als een dance festival, maar als een bedevaart, een heilige reis. Bezoekers gaan op in de euforie en in de trance, omringd door de ongerepte natuur van Portugal. Er staat je dus wat bijzonders te wachten. Een van de grote namen op het Insomnia Festival die hier komt optreden is David Guetta. Andere artiesten die je hier kunt horen zijn o.a. Luna Rave, Alchemystik, Avalon, Ace Ventura, Daksinamutri, Superluminal en Psyoneer.

  • 30 augustus tot 1 september
  • Parque de Campismo de São Gião, Portugal
  • Prijzen vanaf €70 (Kampeerplaats inclusief)