Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ALKALOÏDEN: MOEDER NATUUR'S GENEESKRACHTIGE EN STIMULERENDE STOFJES

ALKALOÏDEN: MOEDER NATUUR

Alkaloïden zijn werkzame stofjes die in planten en dieren zitten. Ze kunnen heel gezond zijn, maar je ook doen spacen. Bekende voorbeelden van alkaloïden zijn cafeïne, cocaïne en nicotine. Ook de psychoactieve stof die je doet trippen van paddo’s en magic mushrooms is een alkaloïde: psilocybine. Lees hier alles wat je moet weten over deze natuurproducten.

Wat zijn alkaloïden?

Alkaloïden zitten in allerlei planten en dieren. Deze stofjes kunnen verschillende effecten hebben, van psychoactieve tot giftige. Ook sommige gifkikkers bevatten deze stof. Een paar alkaloïde soorten zijn zeer giftig en kunnen zelfs in kleine doses dodelijk zijn.

Er bestaan verschillende soorten alkaloïdeverbindingen. Zo helpen enkele bij het overbrengen van hersensignalen, zoals het geluksstofje serotonine.

Alkaloïden als geneesmiddel

Al eeuwenlang worden alkaloïden gebruikt om geneesmiddelen van te maken. Sommige alkaloïden zijn sterke pijnstillers, zoals morfine en codeïne. Deze twee stofjes worden allebei gewonnen uit papaver, wat ook de bron is van opium. Andere alkaloïden, zoals kinine uit boomschors, werden vroeger gebruikt tegen malaria. In de moderne geneeskunde worden alkaloïden ingezet in de strijd tegen infecties en auto-immuunaandoeningen.

Trippen en high worden: de bekendste psychoactieve alkaloïden

Veel alkaloïden zorgen ervoor dat je high of energiek wordt of dat je gaat trippen. Van je dagelijkse kopjes koffie en thee tot die lijntjes in het weekend en je microdosis-protocol. In al deze dingen is de werkzame stof een alkaloïde.

Cafeïne

De bekendste alkaloïde is cafeïne. Cafeïne vind je in koffie, thee, chocolade en energiedrankjes. Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel, wat kan leiden tot verhoogde alertheid, concentratie en energieniveaus.

Cocaïne

Cocaïne is een alkaloïde. We kennen het nu puur als een recreatieve drug, maar wist je dat het ooit is ontwikkeld als geneesmiddel? In 1884 werd het op de markt gebracht als lokale verdoving. Iets dat je je nu niet meer voor kunt stellen…

Psilocybine: de alkaloïde in truffels en paddo’s

Psilocybine is de alkaloïde in magic mushrooms en truffels waar je van gaat spacen. Hoe hard je gaat, hangt vooral af van hoeveel je ervan binnenkrijgt. Lees je vooral even in om de juiste dosis magische truffels of paddo’s te nemen. Lees hier hoeveel psilocybine een verse of gedroogde truffel of paddo bevat.

Mescaline

Mescaline is de verzamelnaam voor een paar cactussoorten waar je van gaat trippen, zoals de San Pedro en Peyote. Én het is de naam van de alkaloïde die verantwoordelijk is voor dat effect.

Cathinone: qat of khat

Qat is bij ons niet zo bekend, maar in Afrika en sommige Arabische landen is het een belangrijke energiebron. Andere effecten zijn euforie, meer zin hebben om sociaal te doen en onderdrukking van de eetlust. Wat dat betreft, lijkt het dus nogal op andere bekende pepmiddelen. Qat (a.k.a. khat) dankt zijn oppeppende effecten en zijn naam aan de alkaloïde cathinone. Deze energiebooster gebruik je puur natuur; je kauwt op de bladeren, slikt het vrijgekomen sap door en spuugt uiteindelijk de restanten van de blaadjes weer uit. Je kunt ook thee zetten van de gedroogde bladeren. 

DMT

DMT, kort voor Dimethyltryptamine, is een drug waar je heel kort, maar heel intens van kunt trippen. In een half uur kun je een complete ruimtereis maken, je voorouderen ontmoeten en de kleurrijkste visuals zien. DMT is ook de naam van de psychoactieve alkaloïde die voor dit effect verantwoordelijk is. Dit stofje zit stiekem in allerlei planten én dieren. Zo vind je het terug in het robuuste plantje kanariegras.

LSD

LSD (Lysergeenzuurdiethylamide) is een uitvinding van de befaamde chemicus Albert Hofmann. Hij creëerde deze drug in het lab. Uit een graanschimmel synthetiseerde hij alkaloïden. Dankzij hem kunnen we nu hele dagen uit onze plaat gaan op slechts een zegeltje of druppeltje smaakloze vloeistof.

Kratom

Kratom wordt net als qat van bladeren gemaakt. In landen als Thailand en Maleisië wordt hier thee van getrokken, om zo voor meer uithoudingsvermogen te zorgen. En vooruit, de dag wordt er ook gewoon leuker van. Kratom kan je in de juiste hoeveelheden namelijk een lekkere high geven. Er zijn verschillende kratomsoorten. De een doet je meer ontspannen, de ander geeft wat meer energie.

Droomkruiden: lucide dromen met alkaloïden

Sommige alkaloïden, zoals die in droomkruiden, kunnen je dromen een heel stuk intenser maken. Met deze ‘bladeren van de goden’ wakker je lucide dromen aan, waarin je meer controle hebt over wat je droomt.