Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

BEURRE DE MARRAKECH: DE TRADITIONELE CANNABISBOTER

BEURRE DE MARRAKECH: DE TRADITIONELE CANNABISBOTER

Beurre de Marrakech, ook wel bekend als Marokkaanse hasjboter, is een traditionele vorm van edibles die zijn oorsprong vindt in Marokko. Deze speciale boter wordt gemaakt door cannabis (meestal hasj) te infuseren met boter, waardoor een krachtige basis ontstaat voor verschillende gerechten en gebakjes. In deze blog gaan we dieper in op wat beurre de Marrakech is, hoe je het maakt en hoe het gebruikt kan worden.

Wat is Beurre de Marrakech?

Beurre de Marrakech is een vorm van cannabisboter die populair is in de Marokkaanse keuken. Het combineert de rijke smaak van boter met de psychoactieve effecten van cannabis. Deze wietboter wordt vaak gebruikt als basis voor diverse edibles, zoals koekjes, brownies, spacecake en andere gebakjes, maar kan ook eenvoudigweg als smeerbare boter worden gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke punten over welke delen van de cannabisplant worden gebruikt:

Gebruikte Delen van de Cannabisplant:

  1. Cannabisbloemen (Buds): Voor de hoogste kwaliteit en sterkste effecten wordt meestal gebruikgemaakt van de vrouwelijke cannabisbloemen, ook wel "buds" genoemd. Deze bevatten de meeste cannabinoïden, zoals THC en CBD.
  2. Kleine Bladeren (Suikerbladeren): De kleine bladeren rondom de bloemen, die vaak bedekt zijn met trichomen, kunnen ook worden gebruikt. Deze worden vaak "suikerbladeren" genoemd vanwege hun hoge concentratie aan hars.
  3. Afvalmateriaal: Hoewel minder krachtig, kunnen grotere bladeren, mannelijke planten en stengels ook worden gebruikt. Dit zal echter resulteren in een minder krachtige boter met een bitterdere smaak​



Hoe maak je Beurre de Marrakech?

Het maken van beurre de Marrakech is een eenvoudig proces dat enkele basisstappen vereist. Hier is een overzicht:

  1. Ingrediënten verzamelen: Je hebt boter, hasj of fijngehakte cannabis en water nodig.
  2. Verhitten van boter en water: Smelt de boter in een pan samen met water. Het water helpt om de temperatuur te reguleren en voorkomt dat de boter verbrandt.
  3. Toevoegen van cannabis: Voeg de verkruimelde hasj of fijngehakte cannabis toe aan de gesmolten boter. Roer goed door om alles goed te mengen.
  4. Sudderen: Laat het mengsel op laag vuur sudderen gedurende enkele uren (meestal 2-3 uur). Dit proces zorgt ervoor dat de THC en andere cannabinoïden oplossen in de vetten van de boter.
  5. Afkoelen en zeven: Na het sudderen, laat je het mengsel afkoelen en zeef je het om de plantaardige resten te verwijderen. Wat overblijft is een krachtige, groene beurre de Marrakech.

Gebruik van Beurre de Marrakech

Beurre de Marrakech kan op verschillende manieren worden gebruikt:

  • Gebak en edibles: Gebruik de boter als basis voor het maken van koekjes, brownies en andere gebakjes.
  • Smeersel: Smeer de beurre de Marrakech op brood, crackers of gebruik het in culinaire gerechten om een extra kick te geven.
  • Dosering: Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosering van beurre de Marrakech, vooral als je nieuw bent met cannabis edibles. Begin met een kleine hoeveelheid en wacht minstens een uur om de effecten te voelen voordat je meer consumeert.

Voorzorgsmaatregelen

Bij het gebruik van beurre de Marrakech is het essentieel om enkele voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

  • Bewaren: Bewaar de beurre de Marrakech in de koelkast of vriezer om de potentie en versheid te behouden.
  • Legale Status: Controleer de wetgeving omtrent het gebruik van cannabis in jouw regio, aangezien dit varieert per land en staat.


Beurre de Marrakech is een krachtige cannabisboter

Beurre de Marrakech is een veelzijdige en krachtige vorm van cannabisboter die een belangrijke rol speelt in de cannabiscultuur en daarbuiten. Door de eenvoudige bereidingswijze en de veelzijdigheid in gebruik, is het een populaire keuze voor liefhebbers van edibles. Of je nu een ervaren gebruiker bent of net begint, beurre de Marrakech biedt een smakelijke en effectieve manier om van de voordelen van cannabis te genieten.