Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MAD HONEY: WILDE HONING MET PSYCHOACTIEVE KRACHTEN

MAD HONEY: WILDE HONING MET PSYCHOACTIEVE KRACHTEN

De natuur is geweldig. Dat laat de producten van Mad Honey wel zien! Mad Honey is speciale honing, gemaakt door bijen die nectar halen uit de bloemen van twee rhododendronsoorten. Die bevatten een magisch psychoactief stofje dat in de honing terechtkomt. Het gevolg: lichte hallucinaties en een chill gevoel.

Wat is Mad Honey en hoe wordt het gemaakt?

Mad Honey is vrij vertaald ‘gekke honing’. Het staat ook bekend als ‘hallucinogene honing’ en ‘bitter honey’. Dat laatste vanwege de bittere smaak. Zoals je weet wordt honing geproduceerd door bijen. Deze fluffy insecten gaan op zoek naar lekkere bloemen, want die bevatten nectar. Ze zuigen dit op, kauwen er op en zo zetten ze de nectarsuiker om in fructose en glucose. Dat deponeren ze vervolgens in die mooie honingraten. Die maken ze overigens óók zelf, van bijenwas. De nectar is in het begin heel vloeibaar, maar de bijen dikken het in tot honing met hun vleugeltjes.

Mad Honey is afkomstig van twee soorten bloemen: de paarse Rhododendron Ponticum en de gele Rhododendron Luteum. In deze rhododendronbloemen zit de giftige stof grijsanotoxine (grayan toxines in het Engels). En dat stofje is psychoactief.

Mad Honey is vaak donkerder van kleur, waardoor je het makkelijk onderscheidt van niet-trippy honing.

De effecten en historie van Mad Honey

Er bestaan verschillende soorten Mad Honey. Bij 24high koop je Real Mad Honey Nepal en Real Mad Honey Turkey. Dat zijn dan ook dé twee plaatsen waar Mad Honey gemaakt wordt. Hier wordt het gebruikt als tripmiddel, maar ook in de traditionele en alternatieve geneeskunde. Bijvoorbeeld bij astma, hoge bloeddruk en darmaandoeningen. Maar ook om het libido een boost te geven.

Lokaal gebruikt men deze honing al een tijdje. In oude Griekse geschriften wordt er namelijk al over gesproken; dat gaat terug tot een paar honderd jaar voor Christus. Zelfs de grote wijze Aristoteles heeft over Mad Honey gesproken. In vroegere tijden gebruikte men het blijkbaar geregeld om de huid te verbeteren en te genezen. Ook zou het voedselvergiftiging verlichten wanneer je Mad Honey in je wijn deed en deze cocktail opdronk.

Nu ben je vast benieuwd naar de precieze effecten van dit bijzondere spul… Dit is wat je kunt verwachten van 1-2 theelepels van deze honing:

Weet dat je als negatieve effecten misselijkheid en hoofdpijn kunt ervaren. Om dit te voorkomen, kun je het beste beginnen met een voorzichtige dosis van één theelepel of minder.

Risico’s: vergiftiging en veldslagen verliezen

Het nuttigen van deze gekke honing is niet zonder risico. Zoals je eerder kon lezen, is de psychoactieve stof een gifstof. Daar wil je niet té veel van binnen krijgen. De symptomen van vergiftiging zijn misselijkheid en duizeligheid. Tot nu toe is er overigens niemand dood aan gegaan volgens onderzoek, dus geen zorgen. Zeker wanneer je je gewoon aan de aanbevolen dosering houdt. Fun fact: al voor het jaar 0 werd Mad Honey gebruikt als biologisch wapen. Romeinse soldaten werden bij bosjes vergiftigd en vervolgens afgeslacht, als we de oude vertellingen moeten geloven. Gelukkig hoef je daar anno nu niet bang voor te zijn en kun je Mad Honey gewoon voor je lol gebruiken.

Turkse versus Nepalese Mad Honey

Er bestaan twee soorten Mad Honey, Turkse en Nepalese. Deze hebben een paar verschillen, vooral in effect.

Turkse Mad Honey

De Turkse versie wordt al eeuwenlang gemaakt in de Kaukasusregio rond de Zwarte Zee. Vooral in de steden Rize en Trabzon vind je de Turkse Mad Honey overal terug. Deze honing is licht van kleur en staat ook bekend als ‘deli bal’, wat je kunt vertalen als ‘gekke schat’.

De Nepalese variant

Zoek je een sterkere Mad Honey, ga dan voor de donkere Nepalese variant. Deze heeft een meer bittere smaak dan de Turkse versie. Zeg je Nepal, dan zeg je natuurlijk bergen - deze honing wordt dan ook op grote hoogte gemaakt: minimaal op 3500 meter.

Beide honingsoorten vind je in onze shop. Goed om te weten: producent Real Mad Honey test de honing in het laboratorium. Je kunt de analyserapporten op hun website inzien. Benieuwd geworden? Hier vind je Real Turkish Mad Honey en Real Nepal Mad Honey.