Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

NATUURLIJKE PIJNSTILLERS: ZONDER PILLEN VAN JE PIJN AF

NATUURLIJKE PIJNSTILLERS: ZONDER PILLEN VAN JE PIJN AF

Of het nou hoofdpijn, menstruatiepijn of spierpijn is: je wil er graag zo snel mogelijk vanaf. Ben je niet zo van de medicijnen, dan hebben we goed nieuws: pijn is namelijk ook prima te bestrijden met natuurlijke pijnstillers en planten. Van sommige zal je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebben. Althans, niet in de vorm van een pijnstiller! Lees hier hoe je pijn kan verlichten met planten en andere natuurlijke remedies.

Meditatie: kalmeert lichaam en geest

Meditatie is niet alleen een goede manier om lekker tot rust te komen, maar ook een effectieve manier om pijn te verlichten. Uit onderzoek blijkt dat mindfulness-meditatie pijn enigszins kan verlichten. Ook kan het je stemming verbeteren wanneer je last hebt van chronische pijn. Angst en depressie gaan vaak gepaard met chronische pijn, dus ook op dit gebied is het fijn om wat verlichting te krijgen. Sowieso is stressvermindering iets dat je aandacht zou moeten hebben wanneer je vaak last hebt van pijn. Hoe beter je in je vel zit, hoe minder last je hebt van je lichaam.

Wild Lettuce: minder pijn met de gifsla-plant

Wild Lettuce -gifsla voor ons Nederlanders- is een plant die al eeuwen wordt gebruikt vanwege diens pijnstillende eigenschappen. Het extract van deze plant wordt onder andere gebruikt bij pijn zoals aan gewrichten. Het heeft zelfs vergelijkbare effecten als ibuprofen. JE gaat er trouwens ook beter van slapen.

Copaiba: pijnstiller en ontstekingsremmer

Copaiba is een plant die al heel lang als pijnstiller wordt gebruikt. De olie die van de copaibaplant wordt gemaakt is vooral heel effectief bij wondjes en ontstekingen, omdat het de genezing bevordert. Het kan zelfs mensen met artritis en reuma verlichting bieden wat pijn betreft.

Kratom: natuurlijke pijnstiller met een lekkere high

Kratom is een plant met verschillende super interessante effecten en gezondheidsvoordelen. Het brengt je tot rust, doet je beter slapen, kan helpen bij verslavingen en is een ultieme pijnstiller. De actieve bestanddelen binden zich aan de opoïdereceptoren, wat naast een lekkere high ook op natuurlijke wijze pijn stilt. Niet iets om op je werk te proberen wanneer je hoofdpijn hebt van de computer; wel ideaal om in slaap te kunnen vallen als je door je rug bent gegaan. Kratom is ook leuk zónder pijn trouwens.



Andere natuurlijke pijnstillers

Naast CBD, Wild Lettuce, copaiba, kratom en meditatie zijn er nog een aantal andere interessante natuurlijke middelen die kunnen helpen bij het verlichten van pijn:

Geneeskrachtige kruiden uit je keuken

Kruiden en specerijen zoals kurkuma, gember en pepermunt staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van bijvoorbeeld spierpijn en artritis. Sowieso is gezond eten je vriend wanneer je vaak pijnklachten hebt; bewerkte, ongezonde voeding kan aandoeningen en ontstekingen verergeren.

Wild Dagga: geneeskrachtige cannabisvervanger

Wild Dagga wordt ook wel wilde cannabis genoemd. Het heeft licht euforische effecten, maar wordt daarnaast ook als natuurlijk medicijn gebruikt bij hoofdpijn en artritis.

Warmte en kou

Een warm bad of blootstelling aan kou kunnen verlichting bieden bij spierpijn en gewrichtspijn. De Wim Hof-methode wordt hier bijvoorbeeld om geprezen. Een warme kruik helpt heel goed bij buikpijn, rugpijn en menstruatiepijn.

Acupunctuur

Niet iedereen heeft er baat bij, maar deze oude traditionele Chinese geneeskunst kan helpen bij het verlichten van verschillende soorten pijn.

Yoga: natuurlijke bewegingen als pijnstiller

Vaak spierpijn of spanningshoofdpijn? Yoga zal je helpen om je stramme lijf weer wat soepeler te doen voelen en je doorbloeding een handje te helpen.