Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ZO MAAK JE JOUW TRUFFELTHEE EXTRA LEKKER EN GEZOND - PLUS RECEPTEN

ZO MAAK JE JOUW TRUFFELTHEE EXTRA LEKKER EN GEZOND - PLUS RECEPTEN

Magische truffels staan nu niet bepaald bekend om hun smakelijkheid. Truffelthee drink je dan ook niet omdat het zo lekker is, wel . Maar niet getreurd! Met deze recepten is jouw truffeltheetje voortaan niet alleen lekker, maar ook nog een stukje gezonder. Drie vliegen in één klap dus: zo maak je een healthy, tasty en trippy theetje.

Onze favo gezonde en lekkere truffel thee recepten

De basis voor een lekkere en gezonde truffelthee is ons standaardrecept. Deze thee is effectief, maar geen culinair hoogstandje. Om een lekkere thee te maken, heb je een smaakmaker nodig en een zoetstof. Wil je jouw thee ook nog gezond laten zijn, dan hebben we hieronder een paar lekkere suggesties.

Truffelthee: het basisrecept

Voor een truffelthee zonder poespas, volg je het volgende simpele recept voor truffel tea:

  • Warm water op. Gebruik water dat niet heter is dan 69°C. Kokend water vernietigt namelijk de werkzame stoffen. Je kunt het water laten koken, en vervolgens even laten afkoelen.
  • Plet en snijd de truffels in zo klein mogelijke stukjes, zodat er zo veel mogelijk van de psilocybine vrijkomt en kan worden opgenomen.
  • Laat 20 minuten trekken.
  • Zoet met je favoriete zoetstof, zoals agavesiroop, honing, zoetjes of suiker.
  • Gebruik eventueel de overgebleven truffelresten voor een tweede theetje.

Truffelthee met een kick van maté

Wil je een energieke trip, voeg dan een natuurlijke oppepper toe aan je truffelthee. Yerba Maté is een theesoort uit Zuid-Amerika waar relatief veel cafeïne in zit. Maar dat niet alleen: het zit ook bomvol gezonde stofjes zoals antioxidanten en alkaloïden. Voeg een lepeltje matépoeder toe aan je standaard truffeltheerecept en zeef het geheel nadat het een tijdje heeft getrokken. Maté is vrij bitter, dus voeg vooral iets toe om het wat zoeter te maken.

Matcha truffle tea: voor de echte hipster

Identificeer jij jezelf als hipster? Dan is deze combinatie van matcha met truffels vast iets voor jou. Matcha tea is helemaal hip tegenwoordig. Je ziet het bij letterlijk elk koffietentje op het menu staan. Het wordt gemaakt van de supergezonde groene theesoort, die op een speciale manier wordt geteeld. Daardoor bevat het nog meer gezonde stoffen zoals theanine, cafeïne en antioxidanten. Theanine is eigenlijk een heel goede match met cafeïne. Het is namelijk in staat om dat zenuwachtige effect dat cafeïne heeft tegen te gaan, zonder dat je er vermoeid van wordt. Ook matcha is van zichzelf best bitter, dus wees vooral lekker gul met de zoetstoffen om van deze truffelthee een traktatie te maken. Voeg (plantaardige) melk toe om een barista-approved creatie te maken.

Truffelgemberthee

Gember is mega gezond. Maar wist je dat het ook handig kan zijn bij het trippen? Een bekende bijwerking van magische truffels en paddo’s is namelijk misselijkheid, en gember is hier een effectieve remedie voor.

  • Snijd gember in kleine stukjes of gooi het met water in de blender en breng dit aan de kook.
  • Laat het mengsel van gember en water even koken.
  • Giet af in een vergiet en vang het gemberwater op.
  • Maak de truffelthee apart volgens het basisrecept.
  • Voeg de (enigszins afgekoelde) gemberthee toe aan je truffeltheetje.
  • Voor extra smaak kun je verse munt toevoegen. Ook munt kan helpen bij maagklachten.
  • Maak de truffelthee nóg gezonder door er kruiden en specerijen aan toe te voegen.

Hartige en zoete truffelrecepten

Het hoeft natuurlijk geen thee te zijn waar jij je truffels in verstopt. In een eerder artikel gaven we je al een aantal lekkere en creatieve truffelrecepten, zoals een cocktail en chocolaatjes.

Truffelsoep

Houd je niet van zoet? Een soepje of bouillon is natuurlijk ook gewoon een soort thee, maar dan hartig. Voeg je fijngehakte truffels toe aan een licht instant soepje zoals de caloriearme Opkikkertjes. Niet per se heel gezond, want behalve zout zit hier niet veel in. Maar een extra dosis zout kan juist op een zweterige zomerdag wel slim zijn, wanneer je buiten gaat trippen en de tijd uit het oog verliest.

Nog meer recepten voor psychedelische thee

Naast van magische truffels kun je ook thee trekken van andere psychedelica. Paddo’s natuurlijk; deze zullen een vergelijkbaar effect hebben als truffels. Maar je kunt ook thee zetten van mescalinecactussen zoals de Peyote en San Pedro. Ook kanna kun je in een theetje gooien. Dit poeder kan zowel oppeppend als kalmerend werken, afhankelijk van de dosering.