Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS EEN TRIPSITTER EN WAT ZIJN DE TAKEN?

WAT IS EEN TRIPSITTER EN WAT ZIJN DE TAKEN?

Ben jij gevraagd om een tripsitter te zijn voor iemand? Misschien vraag je je af wat dat precies inhoudt. Wanneer je gaat tripsitten let je op een persoon die aan het trippen is. Het is belangrijke rol en daarom is het handig als je weet wat er van je verwacht wordt. In deze blog leggen we uit waar je allemaal op moet letten.

Waar op letten als je tripsitter bent?

Vrienden van je hebben je gevraagd of je tripsitter wilt zijn. Loopt jouw hoofd nu over van de vragen? Want wat is een tripsitter precies en wat zijn de taken? Als je tripsitter bent, ben je aanwezig wanneer je vriend(en) gaan trippen. Jij zelf blijft echter nuchter en gebruikt geen drank of drugs. Jij houdt tijdens hun trip de veiligheid in de gaten, kijkt of iedereen comfortabel is en of de trip een beetje plezierig verloopt. Als alles oké gaat, kan het zijn dat je eigenlijk niet zoveel te doen hebt. Maar dat is juist goed, want dat betekent dat je vrienden in hogere sferen zijn en de tijd van hun leven hebben. Waar moet je nu op letten als je tripsitter bent?

  • Zorg dat je bekend bent met de drugs die je vriend(en) gaan gebruiken, of dat nu paddo's, LSA of een Mescaline cactus is. Dan ben je op de hoogte van mogelijke effecten en zul je niet schrikken van bepaalde gedragingen of reacties.
  • Maak van tevoren afspraken over hoeveel verantwoordelijkheid je op je neemt. Bedenk wat je gaat doen als er een noodgeval plaats zou vinden.
  • Neem iets mee waarmee je jezelf kunt bezighouden. Een trip kan enkele uren duren, dus dan is het fijn als je iets te doen hebt.

Overleg met je maten waar zij behoefte aan hebben en weet van tevoren wat ze van je verwachten.

Voorbereiden van de trip

Iemand die aan het trippen is, is zich niet goed meer bewust van zijn omgeving. Hij is in hogere sferen, in een andere dimensie, heeft misschien wel contact met engelen of buitenaardse wezens. Kortom, wat er om hem of haar heen gebeurt, merkt die persoon niet. Daarom heb jij als taak te letten op de veiligheid. Dat kun je als volgt doen:

De set en setting bepalen

Voor de trip begint gaan jullie ervoor zorgen dat de set en setting in orde zijn. De set gaat over de emotionele toestand van degene die gaat trippen. Zit je vriend(in) lekker in zijn vel, is die niet angstig of gestrest? Hoe beter de ander zich voelt, hoe groter de kans dat de trip aangenaam zal zijn. De setting heeft te maken met de omgeving. Ook die heeft invloed op hoe de trip ervaren wordt. Een bekende, veilige omgeving zal bijdragen aan een ontspannen gevoel.

Je kunt als tripsitter hieraan bijdragen door te zorgen voor een comfortabele zit- of ligplek met kussens en dekens, fijne muziek en sfeerverlichting. Zet ook vast lekkere hapjes en drankjes klaar, zodat er een aangename sfeer ontstaat.

Geduldig zijn

De taak van een tripsitter komt er eigenlijk op neer dat je bij de trip aanwezig bent. Als alles goed gaat, hoef je niks te doen. Dat kan saai lijken en misschien denk je dat je helemaal niet nodig bent. Maar vergis je niet. Er kan opeens zomaar iets gebeuren, de sfeer van een trip kan zomaar omslaan. Ga dus zeker niet weg en blijf je vriend(en) regelmatig checken.

Let op de tijd

Afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt, kan een trip lang duren. Het is belangrijk dat je de tijd in de gaten houdt, zodat je weet of het hoogtepunt van de trip nog moet komen of dat de effecten zullen gaan afnemen.

Blijf nuchter

Het is een van belangrijkste taken van de tripsitter: zelf nuchter blijven. Als iedereen om je heen aan het trippen is, kan het lastig zijn om jezelf ervan te weerhouden om zelf ook iets te nemen. Maar dat is erg gevaarlijk. Alcohol of drugs zullen je logische brein en je reactievermogen beperken. Je bent tripsitter en het is belangrijk dat jij gevaren kunt inschatten en beslissingen kunt nemen. Geniet van lekkere hapjes en drankjes zonder alcohol of andere geestverruimende middelen.|

Wat kun je doen bij een bad trip?

Het kan helaas gebeuren: een van je vrienden zit in een bad trip. Dat betekent dat hij negatieve emoties ervaart, bang wordt tijdens de trip en een gevoel van controleverlies heeft. Dat kan erg heftig zijn. Als tripsitter kun jij je maat helpen, door te proberen de trip bij te sturen. Probeer positievere emoties op te roepen en leg uit dat de trip echt op den duur zal stoppen. Soms kan het helpen om de ander mee te nemen naar een andere ruimte.

In geval van een bad trip kan het fijn zijn om te proberen om de trip sneller te laten stoppen. Hoewel je hem niet zomaar direct kan beëindigen, kan een tripstopper helpen, die jij als tripsitter natuurlijk van tevoren al geregeld hebt. Dit middel kan helpen om de effecten van de trip te verminderen en werkt rustgevend. Geef vooral ook geen cola of koffie aan je vriend, dit maakt onrustig en kan angsten versterken.

Ben jij gevraagd een tripsitter te zijn, dan weet je nu wat hier bij komt kijken. Het is niet een moeilijke taak, wel een belangrijke! Je bent het steuntje in de rug van je vrienden, houdt hun veiligheid in de gaten, zodat zij zich kunnen overgeven aan een bijzondere en indrukwekkende ervaring. Als jij deze vriendendienst voor hen doet, zullen zij het volgende keer voor jou willen doen.