Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KIEF: DIT IS HET EN ZO WORDT HET GEMAAKT

KIEF: DIT IS HET EN ZO WORDT HET GEMAAKT

Kief, ook wel skuff, (star)dust of keef genoemd, is een cannabisconcentraat dat veel sterker is dan gewone wiet of hasj. Het mooie van kief is dat je het zelf kunt maken. En dat is heel easy. Het enige dat je nodig hebt, is een grinder. En de toppen van wietplanten, want dat is waar het vandaan komt. Lees snel verder om alles te weten te komen over het zelf maken van kief.

Wat is kief?

Het woord kief komt van het Arabische ‘kaif’, wat genot of beneveling betekent. Die betekenis dekt de lading wel, want van kief wordt je super stoned!

Kief en skuff zijn twee namen voor hetzelfde beestje. Om uit te leggen wat het precies is, is eerst een stukje biologie nodig om uit te leggen waaróm kief zo sterk is. De cannabisplant oogst je wanneer de toppen er klaar voor zijn. Die toppen zitten vol met trichomen, minuscule druppeltjes hars. Deze kun je met het blote oog spotten als een soort kristallen. Daar zit de hars in met alle stofjes waar je zo stoned van wordt. Het is hetzelfde spul dat zo aan je vingers plakt wanneer je wiettoppen oogst. Ook komt daar die heerlijke intense wietgeur vandaan. De onbewerkte vorm van hasj is kief. Bij de productie van hasj wordt de kief samengeperst en verhit, zodat het een solide blok of bal wordt. Maar door dat proces wordt de hasj minder sterk dan de originele skuff of kief.



Zo maak je zelf kief

Wil je zelf kief oftewel skuff maken, dan dien je eerst je eigen planten te oogsten - of een bevriende kweker lief aan te kijken. Heb je jouw plantentoppen? Dan kun je op twee manieren je kief oogsten.

Methode 1: grinder en geduld

Zoals eerder verteld, heb je de toppen van de wietplant nodig. Pak er een grinder bij en gooi hier je toppen in. Maal ze fijn. Doordat pure kief kleverig is vanwege de hars, blijft het aan je grinder plakken. Zo bouw je laag na laag een portie skuff op. Dit is niet een proces dat je met de eerste de beste grinder doet. Liefst koop je er een speciale grinder voor. En wel eentje met een THC-filter, waardoor de grinder meerdere kamers bevat. Dit is een soort zeefje dat heel handig de kief opvangt. Let daar dus op wanneer je een speciale grinder koopt voor het opvangen van kief. Wees je er wel van bewust dat het even kan duren voordat je genoeg kief hebt om er een lekkere jonko van te draaien. Je zult een goeie stash moeten verzamelen en een flink aantal keer aan je grinder.

Methode 2: zeefbox

Wanneer kief verzamelen met een grinder te veel werk voor je is, kun je ook de zeefboxmethode gebruiken. Dit is een speciale doos die alleen bedoeld is voor het verzamelen van kief. De doos bestaat uit verschillende essentiële elementen. Je hebt een bodem waar de skuff in belandt en een zeefplaat met fijne gaatjes. Boven in deze box stop je jouw wiettoppen. Vervolgens schud je de box voorzichtig heen en weer. Door dat schudden scheid je de kief van de rest van de toppen. En voila: op de bodem verschijnt jouw zelfgemaakte skuff.




Zo gebruik je kief

Jouw kief kun je op verschillende manieren nuttigen om er heerlijk superstoned van te worden. Uiteraard kun je het in een vloeitje verwerken en zo een lekkere jonko klappen. Strooi er gewoonweg wat van over de tabak of tabaksvervanger in het vloeitje en roken maar. Net als met wietboter en andere cannabisconcentraten kun je ook jouw skuff verwerken in edibles en spacecake.

Wil je de skuff bewaren voor later of meenemen? Dan kun je het voorzichtig samenpersen tot een blokje of gewoon in een luchtdicht zakje bewaren.

Liever iets milders?

Ga je liever voor minder sterke hasj en wil je die zelf maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk! In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je dat snel en gemakkelijk doet: Maak je eigen dry sift hasj.

In onze shop vind je uiteraard alles dat je nodig hebt om zelf wiet te kweken. Zoek hier de beste cannabiszaden uit en lees je in met onze blogs: