Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS MATCHA THEE EN HOE GEZOND IS HET?

WAT IS MATCHA THEE EN HOE GEZOND IS HET?

Het is sinds een paar jaar een enorme hit op het menu van koffietentjes: matcha thee. Lekker als matcha latte - een warme drank met een scheut (haver)melk - maar ook als ijsthee een heerlijke verkwikker. Dit supergroene drankje dat gemaakt is van groene thee - maar dan net even anders bereid. Naast dat matcha lekker is, is het ook nog eens supergezond. Hieronder vertellen we je er alles over en geven we je een aantal lekkere recepten - ook om op te spacen!

Wat is matcha thee?

Matcha is een thee die afkomstig is van hetzelfde plantje als gewone groene thee, de Camilla Sinensis. Het verschil zit hem niet alleen in de smaak, maar ook in hoe de thee gemaakt wordt. Zo groeit hij vooral op in de schaduw. Daardoor wordt hij donkerder van kleur en bevat hij meer chlorofyl, cafeïne en gezonde stofjes dan reguliere groene thee. Na het oogsten worden de bladeren vermalen tot een poeder, en zo krijg je matchapoeder.

Zo gezond is matcha

Matcha heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Ten eerste zit het vol met antioxidanten, die de kans op celschade en chronische ziekten verminderen. Het is goed voor je hart en het kan het je levergezondheid ondersteunen, onder andere doordat je zo makkelijker medicijnen en drugs metaboliseert. Goed nieuws voor wie wel eens een feestje pakt. Matcha-thee is trouwens ook een goede manier om je hersenen een handje te helpen, want het lijkt te leiden tot meer focus en een beter geheugen. Doordat deze theesoort relatief veel cafeïne bevat, geeft het je extra energie om te presteren. Het mooie van matcha is dat het naast die oppeppende cafeïne L-theanine bevat. Dit aminozuur is een prettige mix met cafeïne; het vermindert namelijk dat opgefokte gevoel dat je kan ervaren wanneer je te veel cafeïne hebt gedronken.

Om de positieve effecten op je gezondheid te ervaren, lijkt 2 tot 3 gram matcha per dag al voldoende.

Recepten met matcha

Matcha kun je natuurlijk nuttigen als warme of koude thee, maar je kunt er ook mee bakken. Heb je ons matchapoeder gekocht en wil je er iets lekkers mee bereiden? Hieronder onze favo psychedelische en non-trippy recepten met matcha

Basisrecept matcha thee

Matcha thee maken is heel simpel. Voeg gewoonweg een portie matchapoeder toe aan warm water en klaar ben je. Je kunt er nog naar wens suiker of een andere zoetstof aan toevoegen. (plantaardige) melk is er ook lekker in. Bij warm weer is het een aanrader om er ijsklontjes aan toe te voegen, zodat je een heerlijk verfrissende ijsthee krijgt.

Matcha thee om op te trippen

Hang de psychedelische barista uit en maak je matchaatje extra interessant om te serveren door er een tripmiddel aan toe te voegen. Doordat matcha zo’n sterke smaak heeft, is het een uitstekende drank om bijvoorbeeld je paddo’s of truffels in te verstoppen. Maak paddothee met ons normale recept en voeg er matchapoeder en eventueel wat havermelk aan toe. Vergeet vooral de zoetstof niet. Die is in staat om zowel het bittere van de matcha als de potentieel overheersende smaak van de paddo’s of truffels te maskeren.

Wat je ook kan toevoegen is Mad Honey. Deze honing wordt alleen gemaakt in Turkije en Nepal en heeft als verrassend extraatje een licht psychedelisch effect. Met deze psychedelische zoete honing sla je bovendien twee vliegen in één klap; je krijgt een lekker drankje waar je van gaat spacen.

Matcha spacecake

Weer eens iets anders dan een basic spacecake of space brownie: een matcha space cake. Het bittere, aardse smaakje past perfect bij die typische wietsmaak. Je kunt het matchapoeder verwerken in het cakebeslag, maar ook een romige topping maken. Volg het standaard recept voor spacecake en leef je uit! Zin in een ander baksel? Google naar lekkere recepten met matcha en voeg er zelfgemaakte wietboter aan toe.