Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

JE FREQUENTIE OF VIBRATIE VERHOGEN: DIT IS HET EN ZO DOE JE HET

JE FREQUENTIE OF VIBRATIE VERHOGEN: DIT IS HET EN ZO DOE JE HET

Binnen spirituele tradities en praktijken draait het vooral om het concept ‘energie’. Alles is gemaakt van energie en je kunt met energieën schuiven om voor meer flow en geluk te zorgen. Het universum bestaat dus uit energie, en dat trilt op een bepaalde frequentie. Ook mensen en emoties hebben een frequentie. Een lage frequentie wordt daarbij geassocieerd met negativiteit, een hoge met geluk. Daarom streven mensen ernaar om hun frequentie of vibraties te verhogen. Lees hier hoe dit idee werkt en hoe jij zelf jouw frequentie kunt verhogen met verschillende praktische tips.

Hoe zit het met die frequentie en vibraties en waarom wil je ze verhogen?

De gedachte dat alles energie is en een frequentie heeft, komt uit de kwantumfysica. We gaan daarbij de diepte in, naar het voor het blote oog onzichtbare niveau van atomen. Atomen geven en absorberen energie en hebben hun eigen frequentie of vibraties. Iets dat een lage vibratie heeft, is zwaar. Denk aan depressie, woede en stress. Een hoge frequentie is lichter en wordt ook wel geassocieerd met de flow-staat, liefde en geluk. Alles gaat smooth en lekker en je bent blij. De gedachte is dat we in staat zijn om onze vibraties te verhogen met onze eigen acties. Dit zijn enkele praktische tips die je kunt toepassen om je frequentie te verhogen en je beter te voelen:

Meditatie

Mediteren is één van de beste manieren om je frequentie te verhogen en je geest te trainen en kalmeren. Tijdens het mediteren heb je volledige aandacht voor het moment zelf en je ervaringen en emoties. Vervolgens laat je die er zijn zonder erover te oordelen. Door je geest te kalmeren met meditatie, ontstaat er meer ruimte voor positieve energie. Ook op de lange termijn, want je verhoogt je bewustzijn met een getraind brein.

Middels visualisaties kun je positieve energie opwekken en zo je vibraties verhogen. De wetenschap ondersteunt de gedachte dat mediteren tot meer aanwezigheid in het moment leidt en je ook meer het idee geeft dat je een doel hebt in dit leven. Ook vermindert het stress en depressieve klachten. En dat geeft natuurlijk weer veel andere positieve effecten!

Yoga

Yoga is goed voor je lijf en geest. Het ontspant en kalmeert, het doet je bloed lekker stromen en rekt je spieren. Het is ook een goede manier om je vibratie te verhogen. Yoga geeft je meer energie en brengt je energieën meer in balans. Ook legt het een solide verbinding tussen lichaam en geest.

Ademhalingsoefeningen

Je ademhaling houdt je in leven. Ademen is direct verbonden met onze emoties en ons energieniveau. Door echt actief bewust en op de juiste manier te ademen, kun je jouw geest kalmeren en je mentale en fysieke staat beïnvloeden. Zo leidt het tot minder stress en een betere mentale gezondheid, en dat verlost je weer van negatieve energie.

Affirmaties en manifesteren

Zoek actief hogere frequenties op met affirmaties en manifestaties. Manifesteren houdt in dat je jouw doelen helder voor ogen hebt en deze visualiseert en nastreeft. Wil je bijvoorbeeld minder eenzaam zijn of positieve sociale contacten hebben? Manifesteer dit dan door er geregeld aan te denken. Dit is een vrij actieve bezigheid en liefst ga je er echt werk van maken.

Met affirmaties giet je jouw doelen en wensen in heldere zinnen, die je geregeld voor jezelf herhaalt. Denk aan “Ik ben sterk” en “Ik zit vol liefde”. Kies hierbij positieve affirmaties die jou het meeste raken, die passen bij wat je wilt bereiken en bevestigen wat je bent. Dit zou moeten werken dankzij de Law of Attraction: die positieve gedachten trekken positiviteit aan. En zo verhoog jij weer je frequentie.

Frequentie verhogen met de natuur

De natuur zit vol positieve en helende energie. Ga dus vooral na al dat meditatieve binnenwerk ook even naar buiten en absorbeer de vibraties van Moeder Natuur. Loop een rondje op blote voeten om jezelf te aarden bijvoorbeeld. Zo stroomt de negatieve energie van je af. Daarnaast heeft de natuur simpelweg een positief effect op ons welzijn en ons humeur. Je hebt minder zorgen en voelt je meer verbonden met het grote geheel, tot het universum aan toe. Ga het bos in en verbind je daar met de natuur of ga lekker in je eigen tuintje in de aarde wroeten. Plant wat exotische zaden of kweek je eigen cannabisplantjes bijvoorbeeld.

Wil je nu even echt niet naar buiten? Luister dan naar natuurgeluiden of kijk een docu over de aarde of het universum.

Journaling voor meer positiviteit en hogere frequenties

Een goede praktische tool om je frequenties te verhogen is journaling. Eigenlijk is dit een dagboek bijhouden voor volwassenen, maar dan wel met als doel hiervan te groeien. Met journaling kun je zorgen voor meer positiviteit en meer controle ervaren over je eigen geluk. Lees hier hoe je dit doet: Journaling: meer verbinding met jezelf en het spirituele.

Een laatste tip om je frequentie te verhogen: leef, gezond en gebalanceerd. Eet gezond en (vooral) plantaardig, beweeg voldoende en met plezier. Ook niet onbelangrijk: omring je met positieve mensen die immers ook een hogere vibratie hebben. Luister naar je onderbuikgevoel en minder naar wat anderen zouden doen of vinden. En heb geduld. Want je vibraties verhoog je niet met één actie, maar geleidelijk aan wordt je beloond door je goede gedrag.