Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS SHILAJIT EN HOE GEZOND IS HET?

WAT IS SHILAJIT EN HOE GEZOND IS HET?

Hars eten: het zou waarschijnlijk niet zo snel in je opkomen. Overweeg het toch maar, want het harsachtige Shilajit is super gezond! Het is een substantie die gebruikt wordt binnen de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt daarvoor uit de scheuren van rotsen in Azië geschraapt. Niet per se heel makkelijk te doen voor ons, maar we hebben goed nieuws voor je. Met het toevoegen van Shilajit-extract aan ons assortiment is het nu ook voor jou binnen handbereik. Lees hier hoe gezond Shilajit is en wat voor effecten het kan hebben.

De oorsprong en het gebruik van Shilajit

Shilajit (Asphaltum) is een plakkerig bruin goedje dat te vinden is in rotsen, vooral in de Indiase en Nepalese bergen zoals de Himalaya. In India wordt het ook wel mimie of salajit genoemd. Duizenden jaren geleden werd het al van de stenen geschraapt om het therapeutisch te gebruiken, ver voordat er wetenschappelijke interesse voor was. In die gebieden gebruikt men het nog steeds in het ontbijt van kinderen en in het dieet van de Sherpa's (Tibetaanse berggidsen en dragers) vind je het ook terug. Zij staan bekend om hun opvallende fitheid; dagelijks bergen op en neer gaan met zware bepakking op je rug is een extreem zware onderneming natuurlijk!

Zo gezond is Shilajit: de ingrediënten en effecten

Shilajit heeft een aantal ingrediënten die interessant zijn, want ze beschermen je bijvoorbeeld tegen verschillende ziekten. Zo wordt het gebruikt bij nierstenen, aambeien, epilepsie, geelzucht, bloedarmoede en spijsverteringsproblemen. Ook zou het je kunnen helpen meer energie te hebben en je meer zaad geven als biologische man. En het gaat veroudering tegen. Shilajit heeft dus allerlei voordelen voor je gezondheid! Dit zijn de belangrijkste en de meest onderzochte:

Fulvinezuur en antioxidanten voor een gezonder brein en langer leven

Fulvinezuur is het belangrijkste stofje in Shilajit. Deze verbinding is een antioxidant, en die helpt om zware metalen uit je lijf te werken, wat je kort door de bocht detoxen zou kunnen noemen. Het zit trouwens ook in humus, waar je uiteraard nooit genoeg van kunt eten… Fulvinezuur blijkt ook bescherming te kunnen bieden tegen de ontwikkeling van Alzheimer, of kan het in ieder geval afremmen. Dat komt onder andere doordat het ontstekingen remt en voorkomt dat een bepaald schadelijk eiwit (tau) zich ophoopt in je brein. Ook in studies met onder andere ratten blijkt Shilajit je breingezondheid te ondersteunen.

Het stofje fulvinezuur heeft nog een mooi voordeel: het kan je leven verlengen. Dit komt onder andere doordat het processen als celschade tegengaat en schadelijke stoffen zoals vrije radicalen opruimen.

Kan helpen bij chronische vermoeidheid

Zowel studies onder dieren als met mensen laten zien dat Shilajit een indirecte oppepper kan zijn, die je lichamelijke prestaties verbetert en vermoeidheid verlicht. Dit komt doordat het helpt bij de productie van het stofje ATP; Adenosinetrifosfaat. Deze verbinding brengt energie naar jouw cellen toe, waar het nodig is voor allerlei processen. Spieropbouw bijvoorbeeld.

Beter zaad en potentere mannen

Voor mensen met een penis is dit supplement ook een interessante, zeker wanneer je wel wat verbetering kunt gebruiken op het gebied van libido en vruchtbaarheid. Zo kan het de testosteronproductie opkrikken, evenals de zin in seks. Shilajit verbetert daarnaast de spermatogenese, wat een mooi woord is voor zaadproductie. Verschillende onderzoeken laten zien dat zowel de kwaliteit als de hoeveelheid sperma erop vooruit ging wanneer proefpersonen Shilajit gebruikten.

Combinatie van Shilajit en Ashwagandha: helpt bloedsuikerspiegel

De supplementen met Shilajit-extract in onze shop zijn gecombineerd met het stofje Ashwagandha. En die combo blijkt extra voordelen te hebben! In een studie waar mensen aan deelnamen die zojuist een diabetes-2-diagnose hadden gekregen, bleken de ziektegerelateerde symptomen af te nemen met dit supplement. De effecten waren al na vier weken te zien. Zo hadden ze een gezondere bloedsuikerspiegel, wat heel belangrijk is om minder schadelijke klachten te ervaren van deze aandoening.

Onze Shilajit-producten: vol fulvine

De supplementen met Shilajit-extract in onze shop bevatten naast Ashwagandha maar liefst 60% fulvinezuur, het stofje dat voor de meeste gezondheidsvoordelen zorgt. Naast de eerder genoemde effecten kan het een positief effect hebben op je immuunsysteem en voedingsstoffen beter doen opnemen. Heb je liever pure Shilajit, zonder andere toevoegingen? Ga dan voor de 100% gezuiverde Shilajit resin