Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DEZE DIEREN TRIPPEN VOOR HUN PLEZIER

DEZE DIEREN TRIPPEN VOOR HUN PLEZIER

Wist je dat er verschillende dieren zijn die graag high worden? En je hoeft er niet eens ver naar te zoeken… Deze dieren trippen voor hun lol!

Je eigen huisdier: high door kattenkruid

Heb je een kat, dan heb je die vast wel eens kattenkruid oftewel catnip gegeven. En daar gaan katten nogal leip van doen! Ze rollen over de grond en kunnen er zelfs stoned van worden. Dit komt doordat in kattenkruid het stofje nepetalacton zit, dat het effect van feromonen nabootst. Wil je trouwens samen met je poezebeest high worden? Probeer dan onze Catmint: kattenkruid voor mensen. Dat geeft ons mensen een vergelijkbare high als je favo dierlijke huisgenoot zal ervaren.



Grote katten: trippen op Ayahuasca

In de jungle van de Amazone lopen tussen de vele soorten dieren ook jaguars rond, en die hebben zo hun eigen drug of choice… Banisteriopsis caapi is de officiële naam, yagé in het kort. Dit is de DMT-bevattende boomschors waar ook wel Ayahuasca van wordt gemaakt. Wil je weten hoe dat eruitziet? Check deze video van dit roofdier dat high wordt van caapi.

Vleermuizen: dronken vliegen

Heb je je wel eens afgevraagd waarom vleermuizen soms zo manisch in rondjes vliegen? Misschien zijn ze wel gewoon dronken. Vleermuizen eten namelijk graag fruit en nectar, en daar zitten geregeld gefermenteerde vruchten tussen. Bij fermentatie zetten gisten en bacteriën de suikers in fruit om in alcohol. En zo krijgen vleermuizen soms behoorlijk wat alcohol binnen, wat ze dronken maakt. Uit verschillende studies blijkt dat ze hier soms slechter van kunnen vliegen, maar andere studies lijken aan te tonen dat ze zich ook dronken nog prima redden in de lucht.

Bezopen apen, olifanten en bijen

Ook sommige apenpopulaties worden dronken door het eten van gefermenteerde vruchten. Maar aapjes zijn slimme beestjes, en ze lijken natuurlijk nogal op ons mensen. En zo kwam het dat er op onder andere de Cariben apen rondlopen met een drankprobleem. Onderzoekers kwamen er achter dat 17% van de populatie van 200 wilde apen recreatieve drinkers waren. Een klein aantal daarvan kreeg zelfs blackouts en ontwenningsverschijnselen en konden alcoholist genoemd worden.

Apen zijn niet de enige dieren die high worden van alcohol en kampen met problematisch gebruik. Ook olifanten doen zich tegoed aan gefermenteerd fruit en worden zo tipsy. En soms lijken ze zelfs een kwade dronk te hebben, wat behoorlijk vervelend is als zo’n beest bij jou in je dorp rondloopt.

Ook bijen zijn natuurlijk verzot op nectar, en ook zij kunnen hier beschonken van worden wanneer het alcohol bevat. Onderzoekers waren benieuwd of bijtjes nog meer interessante voorkeuren hadden, en stelden ze bloot aan nectar met andere smakelijke stofjes. Wat bleek: ze hadden de voorkeur voor nectar met cafeïne en die met nicotine. Snappen wij wel, want ook dat geeft een lekkere buzz…



Olifanten en iboga

Iboga is een psychedelisch middel waar je behoorlijk hard van kunt gaan trippen. Vooral in Centraal-Afrika gebruiken mensen het in traditionele rituelen. Jong en oud krijgt dit drankje toegediend. Maar ook olifanten hebben iboga ontdekt. Blijkbaar houden ze ook wel van een trip op z’n tijd. En ook bij olifanten doet de hele familie mee.

Drugs testen op dieren: gedwongen high

Dieren worden al vele jaren gebruikt om medicijnen en drugs op te testen. Ook psychedelica zoals LSD werd toegediend aan apen, katten en zelfs olifanten en dolfijnen. Geen dier is veilig voor de menselijke onderzoeker. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit onderzoek van NASA naar de effecten van verschillende middelen op -jawel- spinnen! Specifiek keken ze naar hoe de webbouwkwaliteiten van de meest opvallende is dat ze het stukken beter deden op wiet dan op cafeïne. Laat je huisspinnen dus gerust met je meegenieten van die jonko die je klapt in je woonkamer.