Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE VOORDELEN VAN CRYPTOCURRENCY

| |

DE VOORDELEN VAN CRYPTOCURRENCY

Virtueel betalen doen we tegenwoordig veel: elke keer dat je met je bankpas betaalt, wordt er digitaal geld overgemaakt. Je betaalt in dat geval nog steeds met euro’s, waardoor het niet gaat om cryptocurrency. Het grote verschil met cryptocurrency is het feit dat deze alleen digitaal bestaan. Er komen geen banken bij kijken en de valuta staat los van landen of overheden. Je kunt er tegenwoordig al bij veel online shops mee betalen.

Digitaal betalen met cryptovaluta

Cryptocurrency is dus een virtueel betaalmiddel. De “munten” zijn bedacht en bestaan alleen in de digitale wereld. Het voordeel is dat er geen banken en overheden tussen zitten. Dat betekent ook dat er natuurlijk niet de normale wet- en regelgeving voor geldt, maar daar is men wel mee bezig. Het systeem van crypto’s is decentraal en open. Gebruikers en ontwikkelaars kunnen allemaal bijdragen aan het ontwikkelen en beheren van de munten.

De eerste digitale munt die werd ontwikkeld was de Bitcoin, maar inmiddels zijn er honderden. Dat zijn dus verschillende valuta, maar deze hebben zodoende niets met landen of regio’s te maken. Als je een bepaalde eenheid van een cryptovaluta in bezit hebt (een hele of een gedeelte van een munt), dan krijg je daar een wachtwoord voor. Dat wachtwoord heb je nodig om bij je cryptogeld te komen en om geld te kunnen betalen.

cryptocurrency

Veiligheid van cryptocurrency

Ondanks dat er geen banken betrokken zijn bij cryptocurrency, wordt er wel goed gezorgd voor de veiligheid van dit digitale geld. Er zijn duizenden partijen betrokken bij het functioneren van deze geldmarkt. Al deze bedrijven controleren de transactiegeschiedenis van coins en of je genoeg saldo hebt. Ze houden in de gaten of cryptomunten gekopieerd worden en voorkomen hiermee dat een munt twee keer wordt uitgegeven.

De transactiegeschiedenis is dus van groot belang voor de eerlijkheid en transparantie van het cryptocurrency systeem. Deze geschiedenis wordt om die reden opgeslagen in een blockchain. In principe is een blockchain een soort online grootboek, waarin ketens van data gedeeld worden tussen individuele partijen. Elke transactie wordt opgeslagen en deze kan niet meer aangepast of verwijderd worden. Elke keer als er een nieuwe transactie plaatsvindt, wordt die aan de blockchain toegevoegd. De data wordt cryptografisch versleuteld. Dat is ook de reden dat deze valuta cryptocurrency wordt genoemd.

Je kunt de data in de blockchain wel inzien, maar niet meer wijzigen. Dit garandeert de veiligheid van je digitale geld: je betaling of de ontvangst van cryptomunten kan niet meer ongedaan worden gemaakt. Betalingen doen met cryptovaluta is dus veilig. Alle gegevens zijn decentraal opgeslagen (dat betekent op een groot aantal verschillende computers) en om die reden ook niet te hacken.



Gebruik van cryptovaluta

Cryptocurrency wordt steeds populairder en daardoor is het mogelijk om er meer mee te betalen. Er zijn een groot aantal verschillende currency’s. De 10 bekendste zijn:

  • Bitcoin
  • Litecoin
  • Bitcoin Cash
  • Ethereum
  • Ripple
  • Zcash
  • Chainlink
  • Tron
  • Binance Coin
  • Tezos

Het is niet zo ingewikkeld om cryptovaluta te kopen. Via internet vind je veel informatie en aanschaffen kan via websites die meerdere valuta aanbieden. Je maakt een portefeuille (of wallet) aan waar je je munten in opslaat. Je hoeft niet een hele munt te kopen, je kunt ook een gedeelte (een tiende, kwart of helft) van een munt aanschaffen. Dit kan al vanaf 10 euro.

Je kunt van alles betalen met je cryptocurrency, maar niet alles. Officieel is dit geld nog geen wettig betaalmiddel in ons land. Niet alle winkels staan ook open voor betalen met bitcoins. Dat kan als reden hebben dat ze zich er nog niet in verdiept hebben of dat ze de veranderlijkheid van de koers te lastig vinden. Maar steeds meer winkels accepteren cryptocurrency. Op de kaart van Coinmap kun je precies zien bij welke winkels in Nederland je terecht kunt. Ook online kun je natuurlijk shoppen met je cryptocoins. Kijk bij de betaalmogelijkheden van een site om te zien wat de mogelijkheden zijn. Let er ook op dat soms niet alle valuta geaccepteerd worden.

Behalve betalen met cryptocurrency kun je ook handelen. Door slim te kopen en te verkopen kun je geld verdienen met je geld. De markt is echter onvoorspelbaar en het kan een risicovolle onderneming zijn. Het is dus de moeite waard om je eerst goed te verdiepen in de markt en te kijken welke valuta stabiel zijn of in waarde toe- of afnemen. Door verstandig te handelen zou je goed kunnen verdienen met cryptocurrency.